חיידק בשתן - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/10/2022 | 14:23 | מאת: טל

שלום רב ד'ר זלוצובר, נמצאת בגיל המעבר. לפני כחודש כאבי גב תחתון. לא ייחסתי לכך משמעות כעבור כשבוע הרגשתי צריבה קלה ולכן ביצעתי במקביל בדיקה וגינלית שיצאה תקינה ובדיקת שתן. הבדיקה יצאה תקינה בכל הפרמטרים שלה למעט תרבית חיובית עם ממצא של חיידק ציקובקטר קושרי. טיפול אנטיביוטי בציפרודקס 5 ימים. תרבית חוזרת כעבור שבוע שוב חיובית עם אותו חיידק. שאר הפרמטרים של בדיקת השתן תקינים.מקבלת שוב את אותה אנטיביוטיקה ל10 ימים. אך עדיין כאבי מותן ואגן מדי פעם. ללא חום. האם ייתכן כי החיידק גורם לתסמינים כאלה? האם ייתכן והחיידק מתעתע והופיע בשתן אך מדובר למעשה בגידול באיברי המין?

טל שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה גניקולוגית מסודרת, מעבר על תרביות השתן שלך וסוג האנטיביוטיקה להן החיידק רגיש ולפי כל אלו ניתן להמליץ על טיפול בברכה דר' זלוצובר לפני המלצה.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי