רמות אסטרוגן ופרוגסטרון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/10/2022 | 21:51 | מאת: בגיל המעבר- מנופאוזה

2 שאלות, תודה על תשובות: א. האם רמות גבוהות של אסטרוגן או פרוגסטרון בבדיקות דם, בגיל המעבר (שנה ו-3 חודשים אחרי הפסקת הוסת) יכולות להעיד על סרטן שד? או שיכולות להיות רמות גבוהות כאמור בלי קשר לסרטן בכלל? ב. האם יתכן רגישות או כאבים קלים בשדיים , לעיתים לא קרובות אמנם, גם בשלב מנופאוזה? ואם כן, ממה זה יכול לנבוע (חוץ מאשר סרטן חלילה)?

בגיל המעבר- מנופאוזה שלום ותודה על שאלתך. יש לבדוק את הסיבה לרמות הגבוהות אך לא מעידות על סרטן שד. זאת יכולה להיות סיבה לרגישות בשדיים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי