שימוש בואגיפם ומיגרנות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/09/2022 | 17:14 | מאת: שי

שלום רב, אני בת 48,מקבלת מחזור באופן סדיר, סובלת מיובש בנרתיק. רופאת נשים הציעה שאקח וגיפם, התחלתי לפני חודשיים. בשבוע האחרון אני חווה מיגרנה מאוד קשה וכאב בצד שמאל של הפנים. ביצעתי בדיקת דם להורמונים בזמן שקדם לביוץ ואסטרדיול בדם היה 2800. הרופאת נשים אמרה שזה כנראה בגלל שזה קרוב לביוץ. האם מיגרנה קשה כמתואר עשויה להתרחש כתוצאה מהשימוש בואגיפם? האם זה מסוכן להמשיך להשתמש בואגיפם? תודה

שי שלום ותודה על שאלתך. תוספת אסטרוגן בוגיפם אפסית למי שיש וסת סדיר ומכאן רמות אסטרוגן תקינות. לא יגרום למיגרנה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי