צריבה ממושכת בנרתיק זמן ממושך מאד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/08/2022 | 10:34 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, בת 64. ברקע אוסטאופורוזיס. ידוע על יובש בנרתיק המון שנים , עקב גיל המעבר. לא מקיימת יחסי מין קרוב לעשר שנים. בשנה האחרונה, בדיוק שנה וקצת יותר יש לי תחושת צריבה בעירה בנרתיק לאורך כל שעות היום ובלילה, כמעט ללא הפסקה. הייתי בבירור אורולוגי, בוצע שתן לציטולוגיה אולטרסאונד לפני שנה כשהתחיל הענין ולא נמצאה בעיה בתחום זה. רופא נשים שאני אצלו במעקב אחת לשנה עקב cin1 מלפני למעלה מעשר שנים, עושה קולפוסקוםיה אחת לשנה, אמר שיש לי יובש אטרופיה נרתיקית, ונתן לי ווגיפם. לא לקחתי ווגיפם,מעקב סיכון גבוה ולא לוקחת הורמונים. עשיתי בירור של כל מחלות מין , דלקות זיהום וכו' שלא העלה דבר. רציתי להבין האם קיים ברפואה, האם יתכן כי עקב יובש בנרתיק תהיה לי צריבה כל היום! כל יום ובמשך שנה שלמה ויותר? היתכן? שוב אציין כי אני לא מקיימת יחסי מין,מוזה לא קשור עם חדירה, או קיום יחסי מין, אלא צריבה ממושכת לאורך כל היום למעלה משנה. האם יתכן עקב יובש בגלל גיל המעבר? יש מצבים כאלו? היתכן? מה דעתך? אודה לתשובתך

שירה שלום ותודה על שאלתך. חוסר באסטרוגן בהחלט גורם ליובש מקומי בנרתיק שעשוי לגרום לצריבה, דלקות חוזרות בשתן ועוד. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי