תסמיני גיל המעבר עפי פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/08/2022 | 09:00 | מאת: עינת

שלום האם פרופיל הורמונלי בו האסטרוגן והטוסטסטרון נמוכים גורם לירידה במשקל ותסמיני יובש כלליים-עור פה שיער וכו?שמעתי שייתכנו 3 סוגי פרופילים הורמונליים ששניים מהם קשורים בסוג הארומטאז שממיר טסטוסטרון לאסטרוגן והם אלו שקובעים את סוגי התסמינים המופיעים בגיל זה?האם זה נכון גם לגבי תקופת טרום גיל המעבר?יש בדיקות שיכולות לאשש זאת? תודה

עינת שלום אין קשר ברור בין הפרופיל ההורמונלי בהורמוני המין וירידה במשקל. אין בהכרח גם קשר בין רמות הורמוני המין המדידים לתסמיני גיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי