מיגרנה והורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/06/2022 | 00:46 | מאת: יעל

שלום, אני בת 39 ועדיין לא בגיל המעבר אבל אשמח להתייעץ על הורמונים זהים ביולוגית. אני לוקחת גלולות יאז אך ורק למטרת מיגרנה ומחברת חפיסות. שנים היתה לי רק מיגרנה הורמונלית שהפכה ל 4 פעמים בשבוע ובשנה האחרונה 24/7 כל יום. אני מנסה תרופות למניעה וכלום לא עוזר. רופא אמר לי שיש נשים שגם האסטרוגן היחסית נמוך ביאז יכול לגרום להן למיגרנות. אני רוצה לנסות להפסיק אך ממש חוששת מהחמרה בעוצמת המיגרנה עקב הצניחה באסטרוגן ושאז כבר אצטרך מיון וגם ככה אני סובלת מכאבים קשים עקב 2 פציעות אורתופדיות. האם ישנה דרך להפסיק את הגלולות ולקחת אולי אסטרוגן ופרוגסטרון זהים ביולוגית במינון נמוך ואז כל שבוע או כמה שבועות לרדת בהדרגה במינון? והאם אולי דוווקא לא כדאי להפסיק עם הגלולות? תודה רבה

יעל שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה פרטנית ומסודרת על עצם השימוש בגלולות משולבות המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ועל ההרכב המיטבי של הטיפול. לא זה המקום ליעוץ כזה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי