אוורל קונטי או אוורל 50

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/05/2022 | 00:24 | מאת: מיקי

בת 55 עם רחם. עקב גלי חום התחלתי עם אווורל קונטי התחיל דימום מועט במשך כחודש ואח"כ דימום מטורף חודש נוסף הרופא העביר אותי לאוורל 50 באופן זמני. כעת חוששת לחזור לקונטי. מה נכון? יש לי רחם דיי גדול עם מיומנות חשבתי שהמחזור או הדימום יפסיק בגיל זה...

מיקי שלום ותודה על שאלתך, ככלל נשים שיש להן רחם חייבות תוספת פרוגסטרון (כמו ב CONTI) למניעת סרטן רירית הרחם העשוי להיגרם ממתן ממושך של אסטרוגן ללא פרוגסטרון בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי