סימידונה פורטה -כמה זמן ניתן לקחת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/05/2022 | 22:31 | מאת: לילי.ט

שלום, אני בת 52, לאחר כריתת רחם לפני 4 שנים עקב היפרפלזיה. סובלת מתופעות של גיל מעבר כ3 שנים: מיגרנות, גלי חום, נידודי שינה, הזעות לילה. קיבלתי טיפול באסטרוגן בכדורים-1 מ"ג. המיגרנות התגברו ממש למרות שלשאר התופעות הטיפול ממש עזר. כמו כן טריגליצרידים עלו מנורמה עד 380. הופסק טיפול באסטרוגן. מקבלת טיפול מניעתי למיגרנות. לצערי אחרי כמה חודשים של רגיעה הכל חזר- עצבנות, מיגרנות, הזעות לילה, גלי חום. רופאת משפחה המליצה על סימידונה פורטה. כמה זמן ברציפות מומלץ לקחת? ומ לעשות אם לא יעזור?

לילי ט שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה למתן סימידונה פורטה שאינו הורמונלי כלל לנשים במצבך. אם לא יעזור לאחר חודש- חודש וחצי ניתן להפסיק כי ככל הנראה לא יעזור יותר ואז לפנות להערכה חוזרת והתאמת טיפול אחר. בברכה דר' זלוצובר . לךמתו

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי