שאלה עקרונית על גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/05/2022 | 18:42 | מאת: בדיוק שנה ללא וסת

שלום לרופא הנכבד, עוד חודשיים אהיה בת 54. החודש חלפה בדיוק שנה מהווסת האחרונה. במהלך תקופת פרימנופאוזה חשתי, לפעמים לא באופן קבוע, גודש וכאבים (אומנם קלים) בשדיים, וגם כעת, כשחלפה בדיוק שנה מהווסת, כאבים "מזדמנים " אלה, עדיין מופיעים. מרגישה בעיקר בשד השמאלי, וכשנוגעת בשד הימני, הכאב מורגש גם שם. השאלה: האם גם בגיל המעבר עשויים לחוש, לעיתים, כאבים ( גם אם קלים) בשדיים? או שהווסת היא שגורמת לכאבים ולכן לא יתכן?

בדיוק שנה ללא וסת שלום ותודה על שאלתך. ככלל גודש בחזה הינו תופעה אסטרוגנית וניתן לבדוק זאת בבדיקות דם. ניתן לעיתים לראות עדות לפעילות אסטרוגנית גם באולטרסאונד לעובי רירית הרחם ברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי