פליטת אוויר מהנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/04/2022 | 07:43 | מאת: תמר

שלום, בת 52, פעם שניה עם מירנה כתוצאה מדימומים חזקים. בפעם הראשונה לאחר כ3 שנים המירנה יצאה בגלל הדימום. כעת ההתקן כ3 שנים. סובלת מיובש נרתיקי, עושה תרגול לצניחת אגן קלה (!) . השאלה מזה כמה חודשים כמעט בכל יום משתחרר אויר מהנרתיק. מביך מאד. לא מקיימת יחסי מין. למה זה קורה ומה עלי לעשות?

תמר שלום ותודה על שאלתך. הסיבה הנפוצה ביותר ללכידת אוויר בנרתיק היא מגע מיני. אף היחלשות רצפת האגן עשויה לגרום לפליטת אוויר. כדאי בכל אופן להיבדק גניקולוגית אם כי לרוב לא מדובר בבעיה רפואית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי