לקיחת הורמונים ללא תופעות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/03/2022 | 21:14 | מאת: אורית

אני בת 48 וכבר 5 שנים ללא מחזור. אין לי תופעות ולא היו ולכן גם לא לוקחת הורמונים. לאחרונה התחלתי לעלות במשקל וגם התגבר שיעור בפנים ומתלבטת האם לקחת הורמונים. קודם האם יעזור? ומה מומלץ לקחת שלא יעשה תופעות לואי. תודה

אורית שלום ותודה על שאלתך. אין הוכחה ברורה שטיפול הורמונלי מונע עליה במשקל ולא שמוריד במשקל. יש לבדוק סיבות השיעור וטיפול בהתאם כשטיפול הורמונלי אופציה במקרה כזה ולאחר ברור מסודר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי