גיל המעבר תופעות לוואי נבופם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/02/2022 | 12:41 | מאת: שרה

שלום רב, שואלת בשביל אחותי בת 49 עם תסמונת פרי מנפוז חריפה. גלי חום חזקים ומצבי רוח קיצוניים ללא סיבה מטופלת כחודש וחצי בתרופת נבופם, אין הטבה ויש החמרה במצבי הרוח הקיצוניים. מכיוון שאין לנו מענה כבר שבוע במרפאה באים מטופלת אשמח לעצתך. האם יכול להיות שהתרופה עושה כזה תופעות לוואי ואם כן האם ניתן להפסיק אותהככה?

שרה שלום וּתודה על שאלתך. ככלל הטיפול אמור להקל על התסמינים ולא להחריפם כמובן. עקרונית ניתן להפסיק את התרופה אם תופעות הלוואי קשות ואין מנגד שיפור בתסמינים בעטים הטיפול נלקח. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי