הפסקת אויאנה תופעות.לוואי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/01/2022 | 18:30 | מאת: ניצן

לאחר 5 חודשים של הפסקת אויאנה החלה תחושה של אי נוחות בעת קיום יחסים.האם ניתן לחזור אחרי הפסקה שכזו לטול ההורמונים?

ניצן שלום ותודה על שאלתך. אין לי מידע עלייך, למה לקחת את הטיפול, למה הפסקת אותו, רקע רפואי וכדומה. אם את סימפטומטית יש בהחלט מקום לטיפול כלשהו- איזה טיפול בדיוק הוא נושא לדיון בינך לרופאים המטפלים שלך. אם התסמינים מקומיים אין הכרח בטיפול סיסטמי וניתן להסתפק בטיפול מקומי לנרתיק. בברכה דר' זלוצובר

30/01/2022 | 20:49 | מאת: ניצן

האם באופן עקרוני ניתן לחזור ליטול הורמונים אחרי שנעשתה הפסקה?האם זה מזיק?נטלתי ההורמונים לתסמינים לגיל המעבר,הפסקתי כדי לבחון אם חלפו התסמינים ...ההפסקה נמשכה כחמישה חודשים וכעת.מעוניינת לחזור וליטול אותם כי מרגישה אי נוחות בקיום יחסים. האם אפשרי?או שמאוחר מידי

עקרונית בהחלט כן. ספציפית יש לברר עם הרופא/ה המטפל/ת אם לשוב לאותו תכשיר או תכשיר שונה.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי