תופעות בשלב פרמנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/11/2021 | 08:42 | מאת: ורדה

שלום לרופא הנכבד, גיל: 53 וחצי. נמצאת בפרמנופאוזה, 6 חודשים אחרונים ללא וסת. יש לי לעיתים תופעות כמו: כאבי ראש קלים, מצבי רוח, הזעות לילה, יקיצה בלילה, ומיחושים בשדיים. שאלותיי נוגעות למיחושים בשדיים: האם בשלב פרמנופאוזה בו אני נמצאת, ולאור חוסר האיזון ההורמונלי האופייני לשלב זה, יכולה להיות תופעה של מיחושים בשדיים גם ללא וסת? שאלה נוספת: האם מיחושים בשדיים יכולים לגרום (להקרין) למיחושים באזורים סמוכים לש, או להיפך: מיחושים באזור הסמוך לשד יכול להקרין על השד?

ורדה שלום ותודה על שאלתך. בהחלט. גודש בשד הינו אחת התופעות השכיחות יחסית בפרימנופאוזה, אף יותר בנשים ללא וסת מסודר. תמיד תיתכן הקרנת כאב לאזורים סמוכים למרות שגודש ככלל עושה זאת פחות בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי