שינויים בפרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/10/2021 | 20:10 | מאת: אלין

שלום, אני בת 44, לפני חודשיים עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי לא בזמן מחזור כי לא קיבלתי מחזור 3 חודשים. פרולקטין - 214,. 64- LH Fsh -107 E2 אסטרדיול -165 פרוגסטרון קטן מ -0.8. בנוסף גם בדיקות ערכי סוכר: גלוקוז -90 Hba1c - 5.9 אינסולין - 7.2 קורטיזול am8 - 417 לאחר 3 חודשים היה דימום לסירוגין במשך יומיים. לא ברור נכונות התוצאות שלא נבדק בזמן מחזור. אני צריכה לחזור על הבדיקות שוב בחודש הבא מקווה שאוכל לבצע בזמן מחזור בהתאם למה שצריך. לפני שהפסיק בפתאומיות היה די סדיר ומקדים בד"כ. האם יש קשר בין השינוי ההורמונלי לבין השינוי בערכי הסוכר? אבחנת הרופאים היא גיל מעבר מוקדם ושצריך להמתין ולראות מה המצב בהמשך לפני קבלת טיפול הורמונלי חליפי. בייעוץ של רופא פריון נאמר לי נחרצות שאם אני רוצה הריון חייבים תרומת ביצית. אני רוצה בבקשה לדעת מה המצב ומה ניתן לעשות. תודה

אלין שלום ותודה על שאלתך גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאף בהגדרה אינך שם. את בפרימנואוזה. ערכי הסוכר גבוליים ולא קשורים בהכרח להורמוני המין שלך. אין כמובן אפשרות לייעץ על פריון וכדומה ללא הכרות שלך ושל כלל הבדיקות לך ולשם כך פנית בצדק רב לרופא פריון. בהצלחה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי