נטילתגלולות קלייר למניעת דימומים ממושכים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/10/2021 | 14:04 | מאת: לימור

בת 48 לאחר כמה חודשים של ווסתות מאוד דלילות (מתחילות ונגמרות בהפרשות חומות) אך ארוכות למעלה משבועיים החליטה הרופאה לתת לי טיפול בגלולות קלייר. התחלתי ליטול את הגלולות ביום הראשון לווסת ואכן הדימום נהיה אפילו דליל יותר עד לכמעט בלתי מורגש ונפסק אחרי שבוע, אך לצערי אחרי שבוע של שקט מהפרשות חומות שוב התחילו הפרשות חומות דלילות. האם התופעה תקינה בהנחה שזה רק החודש הראשון לנטילת הגלולות? בדיקת פאפ שנעשה תקינה וכנ"ל גם אולטרסאונד

גילה שלום ותודה על שאלתך. קלייר כגלולה במינון נמוך מאד לא צפויה להביא לדימום וסתי משמעותי בכל מקרה. בברכה דר' זלוצובר

31/10/2021 | 10:17 | מאת: לימור

ראשית תודה רבה על המענה אך כנראה שאלתי לא הובנה כהלכה. מה שבעצם שאלתי זה האם זה תקין שיש נגיעות קלות של הפרשות חומות בין ווסתיים

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי