גלי חום בלתי נסבלים ללא הפסקה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2021 | 20:29 | מאת: דנה

שלום רב דוקטור, אני בת 52 עם מחזור לא סדיר. פעם האחרונה היה לפני חודשיים. לפני כחודש התחילו גלי חום בלתי נסבלים גם ביום וגם בלילה. יכולות להגיע ל 3-4 פעמים בשעה. סמידינה במשך שלושה שבועות לא עוזרת, טיפול הורמונלי מפחדת לחקת בגלל שד פיברואדנומי עם גושים ושתי סבתאות שנפטרו מסרטן, אחת סרטן שד השניה סרטן רחם. מיואשת לא יודעת מה לעשות.

דנה שלום ותודה על שאלתך. יש מקום לנטילת סימידונה ועדיף הפורטה (המינון הכפול של 13 מיליגרם ליום) לפחות חודש לפני הכרזה על כישלון טיפולי) אם הטיפול לא עובד אין טעם להמשיך אותו ויש להחליפו. לשם כך עלייך לפנות כמובן ליעוץ פרטני ומסודר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי