מינון מדבקות אסטרוגן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/08/2021 | 18:45 | מאת: גילה

שלום, בת 46 עם מנפואזה מגיל 43. עד לפני חודש התגוררתי בארה״ב ודם טופלתי בצד את אסטרוגן 0.1 מילגרם. (אני עם התקן מירנה ) כעת שעברנו לישראל הלכתי לרופא נשים שאמר שהמינון המקסימלי של מדבקות בארץ הוא חצי מזה. אני מאוד חוששת להוריד את כמות האסטרוגן בחצי . מותר להשתמש בשתי מדבקות?

גילה שלום ותודה על שאלך. ככלל ההמלצה הטיפולית היא למינון מינימלי אפקטיבי. תצטרכי לשבת עם הרופאה שלך או רופא אחר המכיר אותך ואת הרקע הרפואי שלך ולהחליט על המינון המיטבי עבורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי