הורמון ליויאל וכדורי קולגן וחומצה היאלורונית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/03/2021 | 16:45 | מאת: טלי

שלום דוקטור, שתי שאלות לי אליך בבקשה: 1. אני בת 54 לוקחת הורמוני ליויאל זה 7 שנים. בארצות הברית ההורמון נאסר. האם הורמון זה מסוכן יותר מהורמונים אחרים? 2. אני מעוניינת לקחת טבליות של קולגן וחומצה היאלורונית של סולגאר. האם אפשר לקחת אותם עם הליויאל? היות ורשום בדף המצורף באישור רופא ולכן רוצה להתייעץ. תודה רבה!

טלי שלום ותודה על שאלתך. אכן ליויאל לא אושר בארה"ב מסיבות שה FDA לא היה משוכנע ככל הנראה לגבי נתוני הבטיחות של התכשיר שהוגשו לו. באירופה התכשיר מאושר שנים. האם התכשיר פחות בטוח? אלו הנתונים וכל אחד צריך להחליט. אגב, זה לא המקרה היחיד. ישנן עוד תרופות מאושרות באירופה ולא בארה"ב ומנגד, היו גם מקרים הפוכים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי