פרופיל הורמונאלי בגיל 51

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/03/2021 | 11:59 | מאת: ליבי

שלום בת 51 לאחר הוצאת התקן מירנה. לא יודעת אם יש לי מחזור בינתיים שבועיים לאחר הוצאת ההתקן ביצעתי פרופיל הורמונאלי ולהלן התוצאות: estradiol 323.91 fsh 3.31 lh 2.35 progesterone 20.69 prolactin 341.20 (לא בוצע אחרי 3 שעות ערות) testosterone 0.75 מטרת הבדיקה-בדיקת מצב הורמונאלי ואישור וודאי שאני כבר לא פוריה. מכיוון שאיני יודעת אם אקבל ומתי האם בדיקות אלו יכולות לתת מושג כלשהוא לגבי מצבי ההורמנאלי למרות שלא בוצע ביום השלישי של הוסת? בתודה מראש

ליבי שלום ותודה על שאלתך מאד יפה לבדוק פריון אחרי הוצאת התקן אך אולי הגיוני יותר לבדוק זאת לפני הוצאתו.. לכאורה הפרופיל ההורמונלי שלך נראה תקין. בברכה דר' זלוצובר

08/03/2021 | 08:55 | מאת: ליבי

תודה על תשובתך:-) אך לא הבנתי אותה. הוצאת ההתקן הומלצה ע"י הרופא מאחר ועברו 5 שנים מיוםהכנסתו וגם בשל העובדה שלטענתו בגיל 51 אין סיכוי שאכנס להריון. הרעיון לבדוק פרופיל הורמונאלי הוא שלי מאחר ואני מעוניינת לדעת שני דברים:1. האם מיש סיכוי קלוש שאכנס חלילה להריון? 2. רציתי לדעת האם נכנסתי לגיל המעבר?

אינך בגיל מעבר וכדאי שתשובי לרופא שלך ותתייעצי עימו

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי