זואלי לטרום גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/02/2021 | 07:33 | מאת: דנה

ד"ר שלום, הומלץ לי לקחת זואלי בגלל תסמיני טרום גיל המעבר. אני בת 48. מצד אחד אני קוראת שממליצים לקחת גלולות עם הורמונים במינון נמוך (מק"ג) ומצד שני בזואלי יש 1.5 מ"ג אסטרוגן ו2.5 מ"ג פרוגסטרון שלהבנתי יותר דומים להורמונים שהגוף מייצר ולכן הגלולה נחשבת לטובה אודה לך אם תוכל לעשות סדר בדברים.

דנה שלום ותודה על שאלתך. לא ברורה לי הסיבה לגלולות. המלצה טיפולית קשורה לסיבת הטיפול הראשונית. האסטרוגן בגלולה אכן במינון לא גבוה והוא אכן אסטרוגן טבעי. לגבי המרכיב הפרוגסטטיבי בגלולה, עשוי להיות יותר בעייתי ולכן חשובה הסיבה לטיפול. בברכה דר' זלוצובר

03/06/2021 | 18:06 | מאת: ליאת

מצטרפת לשאלתה של דנה. הסיבה לטיפול בזואלי: תסמינים גיל המעבר בתקופת הפרימנאפוז

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי