התלבטות בנושא טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/02/2021 | 18:11 | מאת: טלי

שלום רב,בת 53, מזה חודשיים וחצי ללא מחזור. גלי חום קלים בעיקר בלילה. בבדיקת שד שגרתית שוחחתי עם הכירורג על נושא הטיפול ההורמונלי החלופי.הוא ממש נגד הטיפול שלדבריו הוכח חד משמעית כמעלה סיכון לסרטן השד. מצד שני, גניקולים רבים טוענים שכירורגים לא מבינים בנושא, והיתרונות של הטיפול עולים על החסרונות. מה דעתך? אני ממש מבולבלת

טלי שלום ותודה על שאלתך. ישנה אכן עליה בסיכון לסרטן שד תחת טיפול הורמונלי. שיעור העלייה שונה בין תכשירים שונים. ישנן בהחלט יתרונות לטיפול ההורמונלי כגון מניעת אוסטיאופורוזיס, הפחתה בסיכון לממאירות במעי גס ועוד. ההחלטה על טיפול או לא היא בדיון על הרופאים המטפלים שלך ובתלות בתסמינייך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי