טיפול הורמונאלי בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/01/2021 | 00:09 | מאת: מיקה

האם כדאי לקחת טיפול הורמונלי בגיל המעבר גם כאשר תופעות גיל המעבר (גלי חום וכו') נסבלות? זאת אומרת האם יש תועלת בריאותית בטיפול הורמונלי מעבר להקלה בתסמינים מטרידים של גיל המעבר?

מיקה שלום ותודה על שאלתך. יש יתרונות ויש חסרונות לטיפול. הוא מקובל כיום להקלה על תסמינים אולם ברור שאת מרוויחה מהטיפול באיכות העור, בצפיפות העצם וכנראה גם, מניעת מחלות לב. גם אם התסמינים נסבלים, הם עדיין מפריעים בתפקוד היום יומי וכדאי לשקול טיפול להקלה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי