מיחושים באים והולכים בשדיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/11/2020 | 09:51 | מאת: רחל ג

שלום לד"ר הנכבד. אני בת 53 וחודשיים בטרום גיל המעבר (ווסת בלתי סדירה, בעבר היה כל 28 יום וכיום פעם בחודש ואחר כך גם יתכן פעם בחודשיים ויש גם שינוי בכמות הדם ומשך הווסת). לאחרונה, יש לי מיחושים בשדיים, במקומות שונים (לא בפיטמה), שבאים והולכים לסירוגין, כך שיכולה להגיש מיחושים פעם בשבועיים ויכולה לא להרגיש מיחושים תקופה ארוכה יותר. לפעמים המיחושים הם במגע אבל בדרך כלל כמו דקירות או עמומות. רציתי לדעת האם יש סיבה לגאגה, או שזה אופייני לגיל שלי ולשלב הפיריון בו אני נמצאת וממה זה יכול לנבוע?

רחל שלום ותודה על שאלתך. אי סדירות הוסת בתקופת הפרימנואוזלית עשויה להיות מלווה בגודש ואי נוחות בחזה. יש להיבדק בכל מקרה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי