קבלת מחזור לאחר שנה הפסקה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/07/2020 | 11:52 | מאת: יסמין

שלום רב אני בת 43 כבר מגיל 39 התחיל המחזור להיות לא סדיר לאחר בדיקות הורמונים שפעם היה מופיע שאני לא בגיל המעבר ופעם כן הוחלט לקחת הורמונים נובופם בגיל 41 לאחר הפסקת המחזור התחלתי לקחת לקחתי במשך שנה ברצף רופאה המליצה שאנסה לא לקחת לכמה חודשים לבדוק אם יחזור המחזור הפסקתי 6 חודשים לא הגיע חזרתי לקחת נובפם ואני כבר חצי שנה ברצף לפני חודש באמצע החפיסה שכחתי לקחת גלולה וקיבלתי מחזור ומאז עבר חודש לא חידשתי שוב את לקיחת הגלולות אתמול קיבלתי מחזור רגיל חזק כמו שהייתי מקבלת לפני כל הטלטלה הזאת מה יכול להיות למה עכשו קיבלתי יש לציין הלכתי אתמול לבדיקות אצל רופא שלל כל בעיה אחרת ואמר שזה כן מחזור לא הבנתי איך זה קרה אחרי תקופה ארוכה אשמח לתשובה

יסמין שלום ותודה על שאלתך. את בפרימנופאוזה ועוד לא במנופאוזה. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת ואינך שם עדיין- לפיכך ייתכנו בהחלט מחזורים ספונטניים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי