נובופם - עצירות, ווגיפם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/01/2020 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום , אני בת 50, המחזור החודשי טרם נעלם לגמרי, אך בעקבות זאת שהתחילו לי תופעות של גלי חום ונדודי שינה קשים התחלתי לקחת לפני כחודש נובופם novofem, כעת אני בתחילת החפיסה השניה, האם ההורמון גורם לעצירות ? שמתי לב שמאז שנוטלת יש לי עצירות,וגם עליתי במשקל, ובמידה וכן, איך פותרים את עניין העצירות, האם תופעת הלוואי חולפת עם הזמן ? דבר נוסף לגבי יובש נרתיקי, לקחתי בשבועיים הראשונים רצוף את הוגיפם , ולא חשה בכל הבדל , מתחילים להרגיש שינוי ? תודה, איריס

מיכל שלום ותודה על שאלתך. ככלל עצירות אינוה תופעה מקובלת של הטיפול, דווקא בחילות ייתכנו. עלייה במשקל תיתכן- לרוב חולפת. לרוב היובש הנרתיקי משתפר תוך מספר שבועות תחת הטיפול. בכ 15% מהנשים נדר שטיפול נרתיקי נוסף לטיפול הפומי, בברכה דר' זלוצובר . א

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי