כיצד תשפיע הוצאת מירנה עלצגופי?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/01/2020 | 22:53 | מאת: לילוש

שלום רב, בת 46 התקן מירנה 12 שנה (החלפה לאחר 6 שנים).. בעבר תוך כדי שימוש במירנה הייתה וסת קלה מאד ולא סדירה. כעת כבר כחצי שנה אין ווסת בכלל. שוקלת להוציא את המירנה לגמרי. כיצד הדבר ישפיע על גופי? האם המשך שימוש במירנה מגן עלי מתופעות גיל המעבר?

לילוש שלום ותודה על שאלך. ככלל הפעילות ההורמוונלית של מירנה לאחר 6 שבות שימוש נמוכה מאד אם כי יש בהחלט יוצאות מהכלל. לא ניתן לפיכך לדעת בבטחון מירבי מה יקרה לאחר הוצאתה. הפרוגסטרון המופרש ע"י המירנה לא מדיד בדם. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי