מחזור שלא ניפסק כבר עשרה ימים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/12/2019 | 12:33 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 49 ועד לאחרונה המחזורים שלי היו סדירים. בחודשים האחרונים מידי פעם המחזור מאחר או מקדים ואינו סדיר לפני חודשיים היה לי דימום בין המחזורים ובחודש זה, המחזור הגיע בזמן אבל נמשך לי כבר עשרה ימים ולא מפסיק. לפני חודש הייתי אצל גיניקולוג שבדק ידנית ועשה לי אולטרסאונד ואמר שהבדיקה תקינה יש לי גם מיומות הרבה שנים. האם זה שהמחזור החודשי לא נפסק לי והוא נמשך כבר עשרה ימים יכול להיות בגלל גיל טרום מעבר? האם המצב שלי מסוכן? מה עלי לעשות? אני מאד לחוצה ומודאגת תמי.

תמי שלום ותודה על שאלתך. לא נראה שמדובר במצב מסוכן. נבדקת גניקולוגית והבדיקה פורשה כתקינה. יש לשוב לרופא/ת נשים ע"מ לקבל טיפול להפסקת דימום, לאחר בדיקה כמובן. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי