לייזר נרתיקי ליובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/11/2019 | 10:51 | מאת: גל

שלום ד"ר, האם הטיפול בלייזר אפקטיבי, ולכמה זמן? בת 56. ו 2 שאלות נוספות לגבי וגיפאם: האם התרופה מעלה סיכון לסרטן, והאם מותר להשתמש בה עם רקע של קרישיות יתר?

גל שלום ותודה על שאלתך.מדובר בטכניקה חדשה והנסיון לטווח ארוך מצומצם. בטווח קצר נראה שהטיפול בהחלט אפקטיבי אם כי אני חייב לסייג ולומר שאף להצהרה זאת יש מתנגדים. הספיגה הסיסטמית של וגיפם מינימלית ולכן הסיכונים נמוכים אולם במקרים כאלו כדאי להתיעץ עם רופא/ה לפני החלטה על שימוש בתכשיר, למרות שאינו דורש היום מרשם רפואי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי