האם טיפול במדבקות או משחות מכיל פחות הורמונים מטיפול פומי?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/10/2019 | 14:40 | מאת: שירן

שלום ד"ר אני בפרה מנופאוזה ויש לי מעט תסמינים. מה שיותר מדאיג אותי זה אוסטופוריז וסרטן השד, שיש לנו סיפור משפחתי, לא גנטי. מחפשת פיתרון שלא יגדיל את הסיכון שלי לסרטן שד. רציתי לשאול אם הטיפול ההורמונלי המינימלי הוא במדבקות או משחות, יותר מאשר בכדורים? ומהו בעצם הטיפול המינימלי אשר גם הסיכון שבו לסרטן השד הוא מינימלי? תודה רבה

שירן שלום ותודה על שאלתך. מינון הטיפול אינו תלוי בצורת המתן, יש מינון מינימלי עורי ויש כזה פומי. יש הבדלים בין תכשירים שונים בסיכון לממאירות בשד ואלו השיקולים הנלקחים בין השאר בחשבון בהתאמת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי