קרם אובסטין ןהקשר לסרטן..

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/10/2019 | 12:24 | מאת: אילנית

שלום בת 59 קיבלתי קרם אובסטין ליובש בנרתיק. לציין שלא משתמשת בשום תחליף הורמונלי אף פעם. רוצה להתחיל להשתמש בקרם זה אך מקריאה קראתי שהוא גורם לסרטן הרופאה אמרה למרוח כמות כשל אפונה האם בכמות זאת לתקופה ארוכה יכול לגרום נזק? ולכמה זמן אפשר להשתמש ? הרופאה אמרה לכל החיים תודה וחג שמח

אילנית שלום ותודה על שאלתך. הספיגה הסיסטמית של הטיפול המקומי מינימלית, באם נלקח נכון ומכאן שגם הסיכונים שלו נמוכים מאד ולכן הטיפול אינו דורש יותר מרשם רופא (לא רק בארץ). לגבי מינון, צורת מתן ומשך, בהתאם להנחיות הרופאה המטפלת שלך. יש להבין שאם הטיפול מופסק, התסמינים חוזרים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי