גיל המעבר ומחזור סדיר בגיל 51

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/09/2019 | 15:44 | מאת: שלי

שלום רב, אני בת 51 וחצי. המחזור שלי סדיר , כמו שעון, כל 25-26 יום. גם משך זמן המחזור כתמיד- בין 5 ל 6 ימים. לאחרונה, הדימום כבד מאד ביומיים הראשונים ואחכ רגיל עד שנפסק. אין לי שום תסמינים המזוהים עם ״גיל המעבר״ למעט הפרעות שינה ומצבי רוח משתנים. המשקל שלי תקין לחלוטין, אורח חיי פעיל, מקפידה על תזונה דלת שומן וסוכרים אבל מעשנת . עוד אציין, אמא שלי וסבתי קיבלו מחזור עד סוף שנות ה-50 לחייהן, כולל הריון ספונטני של סבתי בגיל 54 (הסתיים בהפלה). האם אני בטרום מונופאוזה? מהו הגיל הסביר המאוחר ביותר להפסקת מחזור? תודה רבה וחג שמח

שלי שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. טרום גיל מעבר אנונמאופיין בהתגברות הדימום הוסתי, לכך סיבות אחרות ואת צריכה בדיקה גניקולוגית בשלב ראשון. התסמינים האחרים שציינת עשויים להתאים לטרום גיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי