שאלה בנוגע להתקן ג'נס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/06/2019 | 13:07 | מאת: אפרת טל

שלום, אני בת 51 , לאחר 3 לידות, צריכה להוציא את התקן המירנה מאחר ועברו 5 שנים, ורוצה להמשיך עם התקן הג'נס במקום לקחת פרוגסטרון סיסטמי (לוקחת כרגע אסטרוגן במדבקות) על פי הבנתי ההתקנה שלו פחות מכאיבה מהמירנה, אך רופאת הנשים שלי טוענת כי מאחר וילדתי, התקן הג'נס יכול ליפול, והוא מתאים לנשים שלא ילדו אשמח לחוות דעתך תודה רבה אפרת

טל שלום ותודה על שאלתך. אין מחקרים מסודרים ולפיכך אין המלצה על ג'נס בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי