בדיקת דם,הורמונים בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/04/2019 | 10:02 | מאת: כוכב

שלום.אודה לך אם תפענח את בדיקות הדם ותסביר לי מה משמעותן.אני בת 50,הסרתי טבעת מירנה,לפני חודשיים. LH18.9 FSH42.6 ESTRADIOL<21 על פי הבדיקות האם אני בגיל המעבר,האם עליי להשתמש באמצעי מניעה או לא. אודה על תשובה מפורטת.יום טוב

כוכב שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה. אין משמעות לבדיקה יחידה שלמרות שלכשעצמה מרמזת שאת בגיל מעבר, זה מוגדר כשנה ללא וסת. התמונה ההורמונלית יכולה להשתנות לחלוטין בעוד חודשיים. הסיכוי להרות בגילך בכלל נמוך מאד בברכה דר׳ זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי