מדבקות אסטרדיול במינון 75 או 100

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/01/2019 | 09:02 | מאת: אניה

אני במנופאוז ומשתמשת במדבקות אוורל 50 באופן קבוע. בבדיקת דם נמצא שרמת E2 בדם נמוכה מ 100, כלומר עדיין ערכים של מנופאוז, וברצוני להגדיל את המינון. באתר של ארגון הרוקחות ראיתי שיש בסל מדבקות אוורל 75 ו 100 אבל באתר משרד הבריאות לא ראיתי שיש. לפני שאני מתחילה הליכים לשנות מרשם, האם ניתן להשיג במסגרת הסל מדבקות כאלה (או של חברה אחרת)? תודה.

אניה שלום ותודה על שאלך. שום מינון איננו בארץ במדבקה למעט 50. אין המלצה לשנות מינון לפי הרמות בדם. מציע שתשובי ליעוץ אצל רופא/ת הנשים המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי