בבדיקת אולטרסאונד "אגן קטן"..

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/07/2018 | 12:30 | מאת: אביבה

ד"ר שלום רב, אני בת 44 והיום הייתי בבדיקת שגרה "אגן קטן" שנערכה ביום האחרון של הוסת, הטכנאית שאלה אותי אם כבר נכנסתי לגיל המעבר, אמרתי לה שאני מקבלת מחזור סדיר (fsh 17), לשאלתי ..ענתה שהיא רואה רק מיעוט זקיקים וזה מעט מאוד לגילי. האם זה עוד מדד לזה שאכנס לגיל המעבר מוקדם מן הממוצע?

אביבה שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין הדברים. כל עוד הוסת סדיר אינך בגיל מעבר אם כי חל ככל הנראה תהליך של התבגרות (aging) של השחלות שלך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי