מהו "מינון נמוך אפקטיבי"וכמה הוא רחוק מהמינון הטבעי בגיל הפוריות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/07/2018 | 19:23 | מאת: שלומית

שלום, רציתי לשאול מהו "מינון נמוך אפקטיבי". האם המינון הכי נמוך שאפשר באמצעותו להשיג הקלה בתופעות לוואי וזה משתנה מאשה לאשה? וכמה הוא רחוק מכמות הורמונים הטבעיים המופרשים במחזור רגיל של גיל 40 נניח?

שלומית שלום ותודה על שאלתך. מינון מינימלי אפקטיבי כשמו כן הוא. המינון המינימלי בו מושגת הקלה בתסמיני גיל מעבר. הערך משתנה כמובן מאישה לאישה אחרת היתה המלצה למינון אחיד גורף לכלל הנשים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי