השפעת מס' הלידות על מועד תחילת גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/07/2018 | 18:25 | מאת: אביבית

שלום רב, האם מספר הלידות משפיע על תחילת גיל המעבר? קרי האם העדר לידות מקדים וריבוי לידות מעכב? האם יש קשר בין הדברים או שבזמן ההריון גם ממשיכות הביציות "להתבזבז" ?

אביבית שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין מספר הלידות לגיל מעבר כמו גם שכריתת שחלה אחת אינה מקדימה את גיל המעבר קרי, השחלה יודעות לבצע "התאמות". בעת הריוןם השחלות אינן פעילות כלל. בברכה דר' זלוצובר

08/07/2018 | 15:49 | מאת: אביבית

תודה על תשובתך! אגב הגיוני שאם השחלות אינן פעילות בזמן הריון, אז לא מתבזבזות ביציות במהלכו ואז בריבוי הריונות/לידות יש יותר ביציות וגיל המעבר נדחה, לא? בטוח פספסתי משהו..

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי