צריבה בעת יקיום חסי מין

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/06/2018 | 23:57 | מאת: טלי

שלום, אני בת 52 נוטלת אוורל קונטי כבר שנתיים. בחצי שנה אחרונה התחלתי לחוש צריבה כואבת בעת יחסי מין. בתחילה היו לי גרודים לא נעימים בנרתיק ובד בבד תחושת הצריבה. תוצאות המשטח לא דווחו על פטריה אלא על היעדר פלורה נורמלית. התחלתי לקחת פרוביוטיקה- הגרד נעלם אך לא היובש\צריבה. האם אוורל קונטי לא אמור "לטפל" גם בתופעה הזו של גיל המעבר? אני רוצה לציין שבד בבד גם החלו גלי חום , לא קשים אך בהחלט חשה אותם במינון נמוך. תודה.

טלי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה כמובן בדיקה גניקולוגית אך ככלל, ב 15% ויש אפילו האומרים שאפילו בעד 25% מהנשים המשתמשות בטיפול הורמונלי סיסטמי נדרשת תוספת אסטרוגן מקומי לנרתיק. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי