טיפול HRT וליחוח הנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/06/2018 | 00:32 | מאת: נועם

שלום, אני לפני טיפול באביאנה ומרגישה כיום יובש בעת קיום יחסי מין. האם אביאנה אמורה לעזור גם לנושא לחות בנרתיק ובנוסף לשמירה על מצב הנרתיק (עובי הדפנות)? אם לא, האם יש כדור או מדבקה שכן עוזרים, או שאני אהיה חייבת לקחת בנפרד VAGIFEM?תודה נועם

נועם שלום ותודה על שאלתך. הטיפול הסיסטמי מקל לרוב על התסמינים המקומיים בנרתיק. סביב 15% מהנשים זקוקות לתוספת אסטרוגן מקומי וזה בהחלט תלוי מינון קרי, מינון נמוך יותר מצריך יותר טיפול מקומי. לא ניתן לדעת למי כן ולמי לא לפני תחילת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי