טיפול חליפי להורמונים החילופיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/05/2018 | 00:13 | מאת: שיר

שלום ד"ר, נכנסתי לגיל מנופאוז ואני צריכה להתחיל טיפול הורמונליף רק שראיתי שיש חלופות שונות לזה. מה ההבדל בין טיפול רגיל של אסטרוגן ופרוגסטרון (לדוגמה אוורל קונטי) ביחס לטיפול בליוויאל (טיבולון)? ומה ההבדל ביחס לטיפול ב- SERM- Selective Estrogen Receptor Modulator שלפי מה שהבנתי בכלל לא הורמון ולא צריך פרוגסטרון? (מבחינת יעילות, בטיחות, תופעות לוואי וכו')

שיר שלום ותודה על שאלתך. כל התכשירים שציינת הם הורמונים לכל דבר ועניין וההבדלים ביניהם מינוריים ושייכים כבר להתאמת הטיפול האישית לכל מטופלת. SERM אינו מקל בד"כ ולרוב מחמיר גלי חום. בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי