האם יש תרונות לכדורים במינון גבוה?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/05/2018 | 23:59 | מאת: מור

הי, רציתי לדעת אם כדורי הורמונים מהדור החדש ומינון נמוך (נוסח אביאנה) מחזירים את המאזן ההורמונאלי לזה כמו של אישה עם מחזור רגיל לפני מנופאוז, או שהם במינון שרק מספיק כדי למנוע אוסטאופורוזיס וגלי חום אבל יש יתרונות (או חסרונות) בלקחת מינון גבוה יותר?

מור שלום ותודה על שאלתך. מינון נמוך עדיף מבחינת תופעות לוואי וסיכוני הטיפול כגון קרישת יתר ולכן מומלץ תמיד להתחיל במינון נמוך ואם אינו מספיק- להעלות מינון. ברוב הנשים מינון נמוך מספיק להקלת תסמיני גיל מעבר וגם למניעת ירידה בצפיפות עצם לדוגמא. יש אחוז מסוים הדורש מינון גבוהה יותר. בברכה דר' זלוצובר

21/05/2018 | 00:02 | מאת: מור

המון תודה! האם מעבר להקלה על הסימנים הבולטים (גלי חום וכו') הכדורים אמורים לספק הגנה דומה לזו שמספקים ההורמונים הטיבעיים בגיל הפוריות - לדוגמה בהגנה מפני הזדקנות העור, דמנציה וכו'? ולגבי התסמינים הבולטים, האם זאת רק *הקלה* על התסמינים או שאפשר למנוע אותם לגמרי, כמו לפני המנופאוז?

מור שלום ותודה על שאלתך. הטיפול אכן מספק הגנה בהזדקנות העור ואולי גם בדמנציה- לא הוכח חד משמעית. בחלק מהנשים הקלה ובחלק מניעה - לרוב זה תלוי מינון ולא כל הנשים מוכנות למינון הורמונלי גבוה. חלקן גם סובל מתופעות לוואי מהטיפול ולא יכולות להעלות במינון. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי