דימום ומצב הורמונאלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/05/2018 | 11:42 | מאת: יעל

שלום רב. בת 54..מעל שנה ללא מחזור. בבדיקות דם מלפני חודש אסטרדיול - 155 pmol/L LH 10.70 IU/L FSH 17.20 IU/L PROGESTERONE <2 לפני כחודש וחצי ביקורת אצל הרופא +אולטסאונד. הכל היה תקין ואף נלקח פאפס שגרתי ( אין לי עדין תשובה) נאמר לי כי אני טרום גיל המעבר.. בעברי שני הריונות , שתי לידות...ווסת שלא תמיד היתה סדירה מזה יומיים כאבי בטן תחתונה ( כמו שהיה לי תמיד לפני מחזור) והחל דימום. האם תקין ,האם ווסת? תודה

יעל שלום ותודה על שאלתך. קיבלת אבחנה שנראיית לי מאד נכונה קרי, טרום גיל מעבר. ללא בדיקה שלך לא ניתן לדעת כמובן סיבת דימום אך למען האמת, זה לא מאד משנה. בברכה דר' זלוצובר

02/05/2018 | 11:20 | מאת: יעל

תודה על המענה. לא הבנתי למה הכוונה בדבריך שזה לא ממש משנה

02/05/2018 | 11:22 | מאת: יעל

והדימום ממשיך כווסת רגילה. תודה

בטרום גיל מעבר ייתכנו דימומים לאחר ביוץ כמו בוסת רגילה או ללא ביוץ.

03/05/2018 | 12:12 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. זה קצת מרגיע , מאחר שלאור מה שקראתי כשיש דימום לאחר יותר משנה ללא ווסת זה יכול להיות בעייתי ולכן מאד דאגתי.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי