בדיקות הורמונליות מטרידות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/02/2018 | 22:51 | מאת: Talia

שלום אני בת 42 עם התקן מירנה בפעם השלישית, ללא וסת כבר 11 שנים מאז השימוש בהתקן. לאחרונה גלי חום קשים וחובש בנרתיק. בבדיקות דם fsh 155 כמעט אין אסטרוגן ובלוטת תריס בתפקוד תקין. באולטרא סאונד שבוצע ערב כאבים בצד ימין, נמצאה ציסטה מסוג hemorrhagic corpus luteum בגודל סנטימטר וחצי שלא נצפתה באולטראסאונד קודם. לפי בדיקות הדם אני בסוף תקופת מנפאוזה ולפי הציסטה יש עוד פעילות הורמונלית. אני ממש מבולבלת. האם התהליך עוד יכול להיות הפיך? מה הצעד הבא? תודה רבה טליה

טליה שלום ותודה על שאלתך. ברור שאינך בגיל מעבר עדיין לפי התמונה הסונוגראפית. עלייך לפנות עם תוצאות הבדיקות (לא רמה נמוכה וכדומה) שיחייבו אולי בדיקות המשך אך תהיה לך אבחנה מסודרת ותוכלי לקבל טיפול. כמו כן כדאי להביא את תאריך ההתקנה האחרון של המירנה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי