איחור משמעותי במחזור בגיל 46

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/02/2018 | 03:54 | מאת: אוליב

שלום וברכה, אני בת 46 ורציתי לשאול לגבי איחור במחזור. אני ביום ה-50 מאז המחזור,חום גוף נמוך 36.1 והמחזור לא מגיע...היו לי איחורים בשנה הנוכחית אבל לא יותר מהיום ה-43 ולפני המחזור הנוכחי קיבלתי ביום ה-26. (שללתי הריון לפני שבועיים, בבדיקה ביתית וגם חום הגוף מעיד מן הסתם,שאין הריון ) האם תתכן הפסקה פתאומית ללא כל סימן נוסף של גיל המעבר? הסימן היחיד שחשתי בשבועיים האחרונים הינו כאב בזמן קיום יחסי אישות, שגם הוא חלף אימי קיבלה מחזור בערך עד גיל 52

אוליב שלום ותודה על שאלתך. תיתכן הפסקת מחזור ללא סימנים נלווים נוספים אך ברור שזאת אינה התמונה המקובלת. עלייך להיבדק ע"י רופא/ת נשים, כולל בדיקת אולטרסאונד נרתיקי. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי