תוצאות בדיקות הורמונליות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/02/2018 | 15:05 | מאת: ענת

שלום,בת 47 מחזורים סדירים עד לפני כחודשיים. בחודשיים האחרונים הגיע מחזור אחרי שבועיים וחצי מהמחזור הקודם .כמו כן במשך כל התקופה הזאת יש לי לסרוגין דימום קל/הפרשות חומות במהלך כל החודש.עשיתי בדיקת הורמונים והנה התוצאה: estradiol 107 Lh:42 ובדיקת fsh 47. לפני כחמישה חודשים בדיקת פאפ תקינה. וידוע על שרירן מספר שנים ,בגודל 11 ס"מ. אשמח לדעת מהי הסיבה האפשרית לדימומים וההפרשות החומות במהלך כל החודש ומה אומרות בעצם תוצאות בדיקת ההורמונים. האם הדימום מקורו בשרירן? או שגם ללא שרירן הייתי מדממת. ואיזה בדיקות כדאי לי לעשות. תודה

ענת שלום ותודה על שאלתך. את כנראה בפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר) וזאת ככל הנראה הסיבה לדימומים. כדאי שתפני ליעוץ ובדיקה לקבל המלצות טיפוליות. בברכה ד'ר זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי