E2 גבוה מדי כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/11/2017 | 18:26 | מאת: ימית

שלום, בת 51, 3 שנים ללא מחזור. אחת לכמה חודשים יש עלייה באסטרוגן, זה מתבטא גם בהפרשות שקופות מרובות, רירית רחם עבה (11מ"מ), כאבים באיזור השחלות והחזה. לפני כחודש E2 400, כיום 80. בדיקת פיפל הייתה תקינה. 1. ממה זה יכול לנבוע ? האם מעיד על בעיה כולשהי ? 2. באולטרסאונד וגינלי: "נצפו מבנים אקוגנים קטנים ללא זרימות דם בתוכם - ייתכן הסתיידויות". אודה לך על פענוח הממצאים.

ימית שלום ותודה על שאלתך. עליית האסטרוגן מצביע לכאורה שאינך בגיל מעבר ויש מקום להתקדם בברור הממצאים הסונוגראפיים. לא ניתן כמובן לפענח בהתכתבות ויש להמשיך בברור ע"י הרופא המטפל ולפי צורך, תופני לדיסציפלינה המתאימה. בברכה דר' זלוצובר

07/12/2017 | 18:28 | מאת: ימית

שלום, תודה על תשובתך. עשיתי את כל הברורים ששלח אותי הרופא: u.s, בדיקות דם, פיפל. לשמחתי הכל יצא תקין. בכל זאת, הבנתי שזה לא משהו שכיח שבמשך 3 שנים ללא מחזור, מדי פעם יש אסטרוגן גבוה, 200 ואף 400. מבחינת הרופא הוא עשה את כל הבדיקות האפשריות ואינו יודע להסביר זאת. אשמח לשמוע את עצתך בנושא. בתודה מראש !

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי