עצירויות קשות ופרהמנומאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/08/2017 | 10:27 | מאת: פולינה

שלום! אני בת 54, 8 חודשים ללא מחזור. ידוע על מיומה ברחם מצד שמאל בגודל 6.5-7 ס''מ.ללא שינוי ניכר מאז לפני 21 שנה. לאחרונה הופיעו אצלי עצירויות קשות מאוד,בלי ששיניתי הרגלי תזונה וללא שינוי תרופתי.קולונוסקופיה לפני 8 חודשים תקינה לחלוטין הייתי רוצה לדעת: 1. האם תקופת פרהמנופאוזה עלולה לגרום לעצירויות? 2. האם מיומה עלולה ללחוץ על מעי ולגרום לחסימה כלשהי? תודה. פולינה

פולינה שלום ותודה על שאלתך. התשובה לשתי השאלות בעיקרון שלילית. בברכה דר' זלוצובר

13/10/2017 | 19:01 | מאת: עינב

מניסיוני, יש קשר, לפחות אצלי אנשים אחרות, בגילי (50) שאני מכירה.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי