אביאנה הפסיקה להשפיע?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/07/2017 | 20:21 | מאת: אלנה

שלום רב.אני בת 53.מקבלת כמה חודשים כדורי אביאנה.השפעה של התרופה התחילה בערך חודשיים אחרי התחלת הטיפול.כמה חודשים לא סבלתי בכלל מגלי חום.ועכשיו יחד עם קייץ חם שוב התחילו אצלי גלי חום אבל בצורה קצת מופחתת.לא היתי רוצה לקבל מינון יותר גבוע אבל ביחד עם זאת לקחת תרופה הורמונלי ולסבול מגלי חום גם לא כל כך נאים.מה אפשר להמליץ לי? תודה רבה מראש

אלנה שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון ההמלצה המיטבית היא לעלות מינון התרופה או לפחות את מינון האסטרוגן ולו באופן זמני. ניתן לשקול לעבור לתכשיר אחר אך נשמע פחות הגיוני בשלב זה. שובי לרופא/ה המטפל/ת להערכה מחדש. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי