הפסקת לקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/04/2017 | 10:40 | מאת: אנה

שלום רב אני בת 62 מקבלת הורמונים כבר 7 שנים.רופאה נשים הימליצה לי להפסיק לקחת אותם. אבל אני מתלבדת האם אפשר להפסיק באופן מיידי. בכבוד רב אנה

אנה שלום ותודה על שאלתך. איני יכול ליעץ לגבי עצם הפסקת הטיפול בלי להכיר אותך ומגוון השיקולים בעד ונגד הטיפול אך ברור שבחלק משמעותי מכלל הנשים שהחלו טיפול ומפסיקות אותו, תסמיני גיל מעבר עשויים להופיע שוב ואף בעוצמה משמעותית. אין הוכחה חד משמעי בספרות השהפסקה הדרגתית מלווה בפחות תופעות לוואי מאשר הפסקה מיידית- אולי אף ההיפך הוא הנכון לפי הספרות אם כי הרבה רופאים ממליצים על הפסקה הדרגתית ומוכנים להצהיר שמנסיונם זה עדיף (אם זה כמובן אפשרי בנסיבות המקרה)! בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי